ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί ακόμα, από πηγές του ΥΠΕΣ αναφέρεται ότι έχει ληφθεί η απόφαση για την αλλαγή στην ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και μεταφορά τους για τις 12 Μαϊου 2024. 

Tο ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων εξετάζεται για πολλοστή φορά, ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2024..

Μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ετοιμάσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις και να υποβάλλουν με τη μορφή τροπολογίας τα άρθρα που απαιτούνται για την μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής την Κυριακή 12 Μαϊου 2024. 

Σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος προκύπτει ότι ο συντακτικός νομοθέτης καταλείπει στον κοινό νομοθέτη ευρεία διακριτική ευχέρεια να οργανώσει την ανάδειξη των αρχών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην πράξη δηλαδή, κανείς δεν θα ασχολείται με τους δήμους και τις περιφέρειες, όταν οι εκλογείς, τα κόμματα, τα πολιτικά στελέχη και τα ΜΜΕ, ασχολούνται με το κυρίαρχο και μείζον ζήτημα, την ανάδειξη κυβέρνησης και κεντρικής εξουσίας και τη διακυβέρνηση της χώρας. Συνεπώς, η «μετάθεση» των αυτοδιοικητικών εκλογών, για αργότερα, για πολλούς αυτοδιοικητικούς είναι μία επιθυμητή και ευκταία λύση.

Μένει να δούμε εάν θα προλάβουν να καταθέσουν οι υπηρεσιακοί παρόγοντες του ΥΠΕΣ την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση.


  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP